23 Ağustos 2007 Perşembe

OVMA ÇORBASI

Geçtiğimiz kıştan beri yapmayı nedense es geçtiğim "Ovma Çorbası"nı bugün yapmaya karar verdim.Malum yaz sıcaklarında çorba yemek insanın aklına hiç mi hiç gelmiyor..Ama bu çorbayı pişirip bir kase de içtikten sonra neden bu kadar beklediğime inanın anlam veremedim..Bence sizde Ramazan'a girmeden önce mutlaka deneyin, eminim davet menülerinizde kesinlikle yerini alacaktır..
Afiyet olsun...

MALZEMELER
2 su bard. un
2,5 çorba kaşığı tereyağ
1 lt. tavuk suyu
2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
1 ad. yumurta
1/2 su bard. süt
Tuz
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tereyağ
Nane
Kırmızı pulbiber
HAZIRLANMASI:
1-Ununuzu bir kaseye alıp üzerine hafifçe su serpin ve avucunuzun içi ile ovalayın.Topak topak hamurlar oluşuncaya kadar su serpebilirsiniz.Daha sonra bu hamur topaklarını 30dk. kadar kurumaya bırakın.
2-Hazırladığınız hamur topakları kuruduktan sonra, yarısını 2,5 çorba kaşığı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
3-Diğer tarafta tavuk suyunu kaynatın.İçerisine geriye kalan kurumuş hamur topaklarını atın.Bu sırada bir kase içerisinde yoğurt,yumurta ve sütü iyice çırpın.Kaynayan tavuk suyunuzdan kasenize bir iki kepçe alıp karışımı ılıtın.( ..ki süt ve yoğurt kesilmesin.)Daha sonra bu karışımı sürekli karıştırarak yavaşça kaynayan tavuk suyuna ilave edin.Tuzunu ve tereyağında pembeleştirdiğiniz hamur topaklarını da ilave edin.Pişene kadar sürekli karıştırmaya devam edin.Kıvamı yoğun geldiyse, kaynatılmış su ilave ederek dengeleyebilirsiniz.
4-Hazırladığınız çorbanızı servis yapmadan önce üzerine, tereyağında hafifçe yaktığınız nane ve kırmızı pulbiberi gezdirin.