17 Ağustos 2007 Cuma

YE # 25 KAHVALTI ETKİNLİĞİ TARİFLERİ - 1 -

Ve Ye # 25 Kahvaltı etkinliğimiz için geri sayım başladı..Sunulabilecek lezzet çeşidi bakımından geniş bir yelpazeye sahip olan bu etkinliğe birbirinden farklı beş tarifle katılmaya karar verdim..Etkinlik günü olan 20.Ağustos'a kadar tüm tarifleri sırasıyla yayınlamayı düşünüyorum..Bize bu etkinlikte ev sahipliği yapacak sevgili İrem ve Sahra'ya şimdiden teşekkür etmek isterim..Sevgili Lezizeler ellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık..
İlk Ye# 25 Kahvaltı etkinliği tarifim, haftasonları kahvaltı soframızdan eksik olmayan "Keçi Peynirli ve Pesto Soslu Kızarmış Ekmek Dilimleri"...Sonuç tek kelimeyle muhteşem, lütfen bu tarifi bir kez olsun deneyin, siz de vazgeçemiyeceksiniz..
Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER
10 ad. 7 tahıllı ekmek dilimi
60 gr. krem peynir
100-150 gr. keçi peyniri
2 ad. domates rendesi
1 kutu süt kreması
1 su bard. pesto sos
2 diş sarımsak
karabiber

HAZIRLANMASI:
1-Keçi peynirini,krem peyniri ve süt kremasını bir kaba koyup mikserle çırpın.
2-Diğer bir kapta domates rendeleri,dövülmüş sarımsak, pesto sos ve karabiberi karıştırın.
3-Ekmek dilimlerinizin üzerlerine önce domatesli sosu daha sonra peynirli karışımı bolca sürün.
4-Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

PESTO SOS
MALZEMELER
1 demet maydanoz
1 demet roka
1/2 su bard. zeytinyağ
1/2 su bard. ceviz
150 gr. beyaz peynir
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
HAZIRLANMASI:
1-Maydanoz ve rokayı temizledikten sonra rondodan geçirin.
2-Yağ, ceviz,peynir, sarımsak, tuz ve biberide rondodan geçirip tüm malzemeyi bir tavaya aktarın.Malzemeler kendini salıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
NOT:Salatalarda, makarnalarda da bu sosu kullanabilirsiniz.Ayrıca cam kavanoza koyup buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.