2 Eylül 2007 Pazar

FRAMBUAZLI MUHALLEBİ

Herkese tekrar merhaba...
...Ve nihayet bilgisayarım düzeltildi,umarım bir daha böyle bir sorunla karşılaşmam...Bu zorunlu bir haftalık aranın ardından sizlere kolay bir tatlı tarifi ile merhaba demek istedim...

MALZEMELER
1 lt. süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bard. toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase frambuaz veya vişne
süslemek için çikolata
HAZIRLANMASI:
1-Sütü tencereye boşaltın.İçerisine pirinç unu,vanilya ve şekeri ilave edip çırpıcı ile karıştırın.Daha sonra ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin ve içerisine tereyağı ekleyip altını kapatın.Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ılımaya bırakın.
2-Diğer tarafta kuplara bir miktar frambuaz/vişne yerleştirin.Üzerine ılımış muhallebiyi dökün ve üzerlerini yine frambuaz/vişne ile süsleyin.Buzdolabında 1 saat soğumaya bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.