8 Eylül 2007 Cumartesi

PATLICAN DİZME



Bugün benim ve eşimin çok sevdiği yemeklerden biri olan patlıcan dizmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Davet menülerimde de sık sık yer alan bu yemek, köfteli islim kebabına çok benziyor.
MALZEMELER
1 kg patlıcan
1/2 kg kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 dilim ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek
1 su br kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANMASI
1-Patlıcanları alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin ve tuzlu suda en az 20 dk bekletin.
2-Diğer tarafta rendelenmiş soğan, ekmek içi, küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu iyice yoğurun. Kıymayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra cevizden biraz küçük parçalar halinde alıp yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri düz bir tabağa alıp buzdolabında 15 dk dinlendirin.
3-İyice yıkanıp kurulanmış patlıcanları yeterince sıvıyağda her iki tarafı altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havluya alarak yağını süzdürün.
4-Köfteleri de ayrı bir tavada kızartın. Bir dilim patlıcanın içine köfteyi koyup rulo şeklinde sarıp yuvarlak bir borcama boşluk kalmayacak şekilde dizin.
5-1 kase sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı salçayı ezin, dilerseniz içine yarım tatlı kaşığı kekikte ilave edebilirsiniz. Sosu patlıcanların üzerinde gezdirin.
6-Patlıcanları 200-230 C'de pişirin. Pilav ve püre ile servis yapın.
Afiyet olsun..