Sevgili Cafe Gusto Serpil'e, bu ay bizi bloğunda ağırladığı için öncelikle teşekkür etmek isterim..Ye # 26 Aperatifler ve Mezeler Etkinliği'ne, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı'nın bereket dolu sofralarına renk ve çeşit katacağını düşündüğüm, üç değişik tarifle katılmak istedim..- Çerkez Tavuğu
- Zeytinyağlı Brokoli
- Börülce Salatası


MALZEMELER
½ kg. brokoli
2 ad. orta boy kuru soğan
1 ad. büyük boy havuç
3-4 diş sarımsak
2-3 ad. küp şeker
¾ çay bard. zeytinyağı
½ çay bard. su
½ limon suyu
Tuz
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları halka halka doğrayın ve tencerenizin dibine dizin.Üzerine az miktar tuz döküp soğanları elinizle ovalayın.Üzerine jülyen doğradığınız havuçları yerleştirin.İkiye üçe böldüğünüz sarımsakları ve küp şekerleri de ilave edip çiçek çiçek ayırdığınız brokolileri en üste muntazam bir şekilde dizin.Zeytinyağı,limon suyu, su ve tuzu da üzerlerine gezdirip en kısık ateşte brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2-Pişirme işleminiz tamamlandıktan sonra zeytinyağlınızı tencerede soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra servis tabağınıza brokolileri dizin ve ortasına soğanlı havuçlu karışımdan yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun…
BÖRÜLCE SALATASI

MALZEMELER
½ kg. taze börülce
4-5 diş sarımsak
¾ çay bard. zeytinyağı
1/2 ad. limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
HAZIRLANMASI:
1-Börülceleri ortadan ikiye veya üçe bölüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Vitaminlerini kaybetmemeleri açısından buharda haşlamanızı tavsiye ederim.)
2-Küçük küçük doğranmış veya dövülmüş sarımsakları,zeytinyağını,limon suyunu,sirkeyi ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırın ve soğumuş börülcelerin üzerine döküp harmanlayın.Daha sonra servis tabağınıza yerleştirin.Afiyet olsun…