11 Ekim 2007 Perşembe

FAJITA


Dün iftara ne pişirsem diye düşünürken ve canım da sandviç tarzı birşeyler yemek isterken mutfağa eşim girdi ve "Bugün neden iftarı hafif geçiştirmiyoruz.Canım dürüm gibi birşeyler yemek istiyor." deyince hemen aklıma Meksikalıların meşhur dürümü olan fajitayı yapmak geldi.
MALZEMELER
500 gr. dana eti (uzun şeritler halinde doğranmış)
2 ad. orta boy soğan (Piyazlık doğranmış)
2 ad. kırmızı dolmalık biber
2 ad. sarı dolmalık biber (Ben renkli dolmalık biberim olmadığı için kırmızı közlemelik biberlerden 5-6 ad.ini halka halka kesip kullandım)
1 küçük yeşil acı biber (Halka halka doğranmış)
6 diş sarımsak (İnce ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toş şeker
1 çay kaşığı kimyon
3/4 çay bard. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 çay bard. soya sosu
1,5 su bard. su
2 yemek kaşığı
Arifoğlu Fajita Seasoning soğanlı çeşni (Migros'ta baharat reyonunda bulabilirsiniz)
tuz
6 ad. tortilla (Migros'da bulabilirsiniz)
HAZIRLANMASI:
1-Dana etlerini bir kaba alın ve içerisine sarımsakları ve soya sosunu ilave edip birkaç saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
2-Dinlendirdiğiniz etleri tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Daha sonra içerisine 1.5 su bard. suyu ilave edin ve etlerin iyice pişmesi için kapağını kapatın.
3-Diğer tarafta başka bir tavaya yağı ve soğanları koyun ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra içerisine dolmalık biberleri,yeşil acı biberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
4-İyice yumuşamış etlerinizi sebzeli karışımınıza ilave edin ve birlikte pişirmeye devam edin.İçerisine limon suyunu, toz kırmızı biber,şeker, kimyon,soğanlı çeşni ve az miktarda tuzu ilave edip bir süre daha pişirin.
5-Tortillalarınızı fırın tepsisine veya ızgaraya üzerlerine su serperek dizin ve önlü arkalı ısıtın.Isıttığınız tortillaların ortasına hazırladığınız sıcak fajitadan bir miktar koyup dürüm şeklinde sarın.

NOT:Yanında sos olarak süzme yoğurt tavsiye ederim.
Afiyet olsun...