29 Ekim 2007 Pazartesi

GÖKKUŞAĞI KEKİ

Hayatımda ilk kez, sağ gözümde ortaya çıkan köz kapağı apsesi nedeni ile son 1 haftadır doğru dürüst siteyle pek meşgul olma fırsatı bulamadım..Neyse ki; doktorun verdiği ilaçları muntazam kullandığımdan olsa gerek, gözümde çok hızlı bir şekilde iyileşme gerçekleşiyor..Kendimi iyi hissetmeye başladığım an siteye ne tarif koysam diye düşünürken, şeker hamurunu renklendirmek için aldığım jel boyalar gözüme takıldı..Böylelikle hem sunum açısından şık hem de lezzet bakımından güzel olduğuna inandığım "Gökkuşağı Keki" ortaya çıkmış oldu..İlk denemem olmasına rağmen sonuçtan herkes çok memnun kaldı..

Hal böyleyken Feyza'cığımın da içi siteyi boş bırakmaya elvermemiş ve şekerparesini yapmış, herzaman ki gibi resminide çekmiş..Bana sadece yayınlama işini bırakmış canım benim..Ellerine sağlık görümcee :)

MALZEMELER
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
300 gr. pudra şekeri
3 ad. yumurta
1 paket vanilya
1 paket kbt. tozu
350 gr. un
180 ml. süt
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı süt


HAZIRLANMASI


1-Pudra şekeri ve yumurtaları mikserle hızlı devirde iyice karıştırın. Sütü ilave edin, 2-3 dak. kadar daha çırpın.
2-Sonra yumuşamış yağıda karışıma ekleyip sıvı malzemelerle iyice özleşene kadar çırpın.
3-Bu karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek ilave edin ve mikserin en düşük devrinde 1 dakika kadar karıştırın.
4-Hazırladığınız kek karışımın 3 eşit parçaya bölerek kaselere alın.Birinci kaseye kırmızı gıda boyasını ilave edip iyice karıştırın. İkinci kasedeki karışıma kakaoyu koyup 2 çorba kaşığı süt ilave edip yine iyice karıştırın.
5- Yağladığınız kek kalıbına sırayla her renk hamurdan birer kaşık koyun. İkinci sırada üzerine koyduğunuz renkten farklı renk hamur koyun ve bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Son olarak bir bıçak yardımıyla hamuru 1-2 kez yavaşça karıştırın.
6- Kekinizi önceden 180 C de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Pişip pişmediğini içine kürdan yada bıçak batırarak kontrol edin.
7-Pişen kekinizi en az 20 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun..