29 Ekim 2007 Pazartesi

ŞEKERPARE

MALZEMELER
125 gr. tereyağı (yumuşak)
125 gr. margarin (yumuşak)
1/2 çay bard. sıvıyağ
3 yumurta ( birinin sarısı üstü için ayrılacak)
1/2 çay bard. pudra şekeri
1/2 çay bard. irmik
1 pkt. vanilya
1 pkt. kabt. tozu
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı)
Şerbeti için:
4 su bard. toz şekeri
3,5 su bard. su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üstü için:
Fındık

HAZIRLANMASI:
1-Şerbeti hazırlayıp soğutun.
2-Diğer tarafta tereyağını, margarini ve sıvıyağı iyice özleşene kadar karıştırın.
3-Yumurtaları ilave edip yine karıştırın. Pudra şekeri, irmik, kbt. tozu ve vanilyayı ekleyin. Aldığı kadar unuda eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun.
4-Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
5-Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve üzerlerine birer fındığı bastırarak batırın.
6-180 C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
7-Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin (tüm şerbeti kullanacaksınız).
8-Şerbetin tümünü çektikten ve soğuduktan sonra şekerparelerinizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..