24 Ekim 2007 Çarşamba

REVANİ VE IMPOSSIBLE PIE

The Australian Women's Weekly'de gördüğüm ve uzun süredir çok istediğim halde yapmaya bir türlü fırsat bulamadığım impossible pie'ı nihayet Efe öğlen uykusuna yatma inceliğini gösterince deneyebildim..Kitaptaki tarifleri sırasıyla incelerken karşıma çıkan bu pay, ilk etapta ismiyle dikkatimi çekti.Daha sonra tarifi baştan sona okuduğumda anladım ki pay , piştikten sonra üç mükemmel tabakaya ayrılıyormuş ve impossible ismini de bu sebeble alıyormuş..Benim gibi farklı yeni tatları denemekten büyük keyif alan biri için bu tarifi uygulamak tabiki kaçınılmazdı..Gerçekten de kitapta yazıldığı gibi payım piştiğinde, üç lezzetli kata ayrılmıştı ve tadı da harikaydı..Mutlaka denemenizi tavsiye ederim..."İmkansız pay"ımdan :) görümcelerime tattırmadan olur mu?? Olmazzz :) Tam hazırladığım tabağı Feyza'ya götürmek için kapıyı açtığımda, Feyza elinde revani dolu bir tabakla karşıma çıktı :))) Meğerse siteye koymak için o mükemmel revanisi pişirmiş, resmini çekmiş bir de üstüne üstlük bir tabak dolusu revaniyi de bize yetiştirmiş..Daha ne olsun..Ellerin dert görmesin görümcee :)
FEYZA'NIN REVANİSİ
MALZEMELER
4 ad. yumurta
1 su bard. tozşeker
1 su bard. yoğurt
3 fincan un
3 fincan irmik
1 pkt. kabt. tozu
Şerbeti için;
5 su bard. toz şeker
6 su bard. su
1/2 ad. limon suyu
HAZIRLANMASI:
1-Yumurtaları ve tozşekeri iyice köpük oluncaya kadar mikserle çırpın.
2-Sırasıyla yoğurdu,birlikte elenmiş un ve kabartma tozunu ve son olarak irmiği bu karışıma ekleyerek mikserin düşük devrinde karıştırın.
3-Yağlanmış dikdörtgen borcama (en büyük) karışımı boşaltın.
4-Önceden 180 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5-Hazırladığınız şerbeti pişen revaninin üzerine dökün. En az 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine bolca hindistan cevizi serperek servis yapın.

Not: Revani ve şerbetin her ikiside sıcak olmalı. Arzu ederseniz hamura, portakal yada limon kabuğu rendesi veya vanilyada ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun..


IMPOSSIBLE PIE
MALZEMELER
1/2 (75 gr.) cup un
1 cup (220 gr.) pudra şekeri
3/4 cup (60 gr.) hindistan cevizi
4 ad. yumurta
1 teaspoon vanilya
125 gr. eritilmiş margarin
1/2 cup file badem veya file yerfıstığı (Metro Grossmarkette bulailirsiniz)
2 cup (500 ml.) süt
HAZIRLANMASI:
1-İlk olarak elenmiş unu,şekeri,hindistancevizini,yumurtaları,vanilyayı,yağı ve bademlerin yarısını derin bir mutfak kabına alıp karıştırın.Yavaşça içerisine sütü ilave edin ve malzeme iyice özleşene kadar karıştırın.
2-24 cm. çapında yağlanmış fırın kabınıza karışmınızı dökün.170 C (Fanlı) ısıtılmış fırında 35 dk. kadar pişirin.
3-Pişirme işlemi bittikten sonra fırın kabınızın üzerine geriye kalan bademleri de serpiştirip 10 dk. daha pişirmeye devam edin.Daha sonra telin üzerinde soğumaya bırakın.Crema veya meyve ile servis yapabilirsiniz.
NOT: Impossible Pie'ınızı,üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz.
Ölçüler Amerikan ölçüleridir ve ikeada bu ölçü kaplarını bulabilirsiniz.
Afiyet olsun...