Feyza ile, Efe'ye uzunca bir süre dil döktükten ve çeşitli oyunlar icat ederek masanın başına getirtip kaşık tutturmayı başardıktan sonra nihayet bu pozu da yakalayabildim..
Şimdi gelelim iki tatlı kurabiyenin katkıları ile hazırlanmış ve macera dolu etkinlik tarifimize...Tarifi Women's Weekly (Cakes Bakes Desserts) den almama rağmen üzerinde ufak tefek değişiklikler yaparak ortaya farklı bir tarif çıkardım..Çocuklar da bizler de sonuçtan memnun kaldık...Umarım sizlerin de hoşunuza gider..
MEYVE ŞEKERLEMELİ KURABİYELER
MALZEMELER
2 cup kek unu (kendinden kabaran un)(Ben Sinangil'in kabaran ununu kullandım)
2/3 cup pudra şekeri
90 gr. margarin (oda sıc.)
1 cup kurutulmuş meyve şekerlemesi (Migros'larda Çitoğlu markası ile bu ürünü bulabilirsiniz.)
1/3 cup kuru üzüm
1 ad. yumurta (Hafifçe çırpılmış)
1/2 cup süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri (Üzerine serpmek için)
HAZIRLANMASI:
1-ilk olarak meyve şekerlemelerinizi kaynar suda 3 dk. kadar bekletin ve suyunu süzün.Daha sonra şekerlemeleri, tezgahınıza sermiş olduğunuz iki kat kağıt mutfak havlusunun üzerine yayıp üzerine bir kat daha havlu örtün.Böylelikle meyveleriniz hem yumuşamış hemde suyu süzüldüğü için hamur halini almamış olacaktır.
2-Unu ve pudra şekerini bir kaba eleyin.İçerisine yağı ekleyip elinizle ovun.Yumurtayı ve sütü de ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.En son olarak meyve şekerlemeleri ile kuru üzümleri de ilave edip karıştırın.
3-Yağlı kağıt serili fırın tepsinize, bir kaşık yardımıyla aldığınız yumuşak ve ele yapışan kurabiye hamurunu 5 cm. aralıklarla yerleştirin. 180C ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
4-Pişirme işleminiz bittikten sonra kurabiyelerinizi telin üzerinde soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.