20 Ekim 2007 Cumartesi

MİNİK ELLER MUTFAKTA ETKİNLİĞİ


Feyza ile birlikte, Sevgili Selen'in seçmiş olduğu "Minik Eller Mutfakta" etkinlik konusunu görünce, dünyalar tatlısı iki meleğe sahip anneler olarak "İşte tam bize göre bir etkinlik konusu" dedik..Dedik ama Efe ile Sare'nin aynı kare içinde hareket etmeden fotoğraflamanın hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmedik..Şu görmüş olduğunuz nacizene üç fotoğrafı elde edebilmek için inanırmısınız tam 65 kez deklanşöre basmışım :)

Yukarıdaki kareden de anlaşılacağı gibi kız çocuk daha küçücük yaşta kendini belli ediyor..Mutfak kabını masaya koyar koymaz Sare hemen karıştırmaya başladı..Oğlum ne mi yaptı??Baktııı baktııı gitti oyuncak sepetinden uçağını aldı ve masaya koydu..E erkek çocukta hemen kendini belli ediyor doğrusu :)

Feyza ile, Efe'ye uzunca bir süre dil döktükten ve çeşitli oyunlar icat ederek masanın başına getirtip kaşık tutturmayı başardıktan sonra nihayet bu pozu da yakalayabildim..

Şimdi gelelim iki tatlı kurabiyenin katkıları ile hazırlanmış ve macera dolu etkinlik tarifimize...Tarifi Women's Weekly (Cakes Bakes Desserts) den almama rağmen üzerinde ufak tefek değişiklikler yaparak ortaya farklı bir tarif çıkardım..Çocuklar da bizler de sonuçtan memnun kaldık...Umarım sizlerin de hoşunuza gider..

MEYVE ŞEKERLEMELİ KURABİYELER

MALZEMELER

2 cup kek unu (kendinden kabaran un)(Ben Sinangil'in kabaran ununu kullandım)

2/3 cup pudra şekeri

90 gr. margarin (oda sıc.)

1 cup kurutulmuş meyve şekerlemesi (Migros'larda Çitoğlu markası ile bu ürünü bulabilirsiniz.)

1/3 cup kuru üzüm

1 ad. yumurta (Hafifçe çırpılmış)

1/2 cup süt

1 yemek kaşığı pudra şekeri (Üzerine serpmek için)

HAZIRLANMASI:

1-ilk olarak meyve şekerlemelerinizi kaynar suda 3 dk. kadar bekletin ve suyunu süzün.Daha sonra şekerlemeleri, tezgahınıza sermiş olduğunuz iki kat kağıt mutfak havlusunun üzerine yayıp üzerine bir kat daha havlu örtün.Böylelikle meyveleriniz hem yumuşamış hemde suyu süzüldüğü için hamur halini almamış olacaktır.

2-Unu ve pudra şekerini bir kaba eleyin.İçerisine yağı ekleyip elinizle ovun.Yumurtayı ve sütü de ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.En son olarak meyve şekerlemeleri ile kuru üzümleri de ilave edip karıştırın.

3-Yağlı kağıt serili fırın tepsinize, bir kaşık yardımıyla aldığınız yumuşak ve ele yapışan kurabiye hamurunu 5 cm. aralıklarla yerleştirin. 180C ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

4-Pişirme işleminiz bittikten sonra kurabiyelerinizi telin üzerinde soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.