26 Kasım 2007 Pazartesi

FRENK ÜZÜMLÜ VE ÇİLEKLİ PASTA


Sevgili Lale, yeni etkinliğimizde "Kaynana Çatlatan Tarifler" konu başlığı ile bizleri ağırlıyor.Hem logosunu hem de konuyu gördüğümde çok hoşuma gitmişti.Kırk yıl düşünsem böyle bir konu aklıma gelmezdi.Sevgili Laleciğim misafirperverliğin için teşekkürler..
Etkinliğe son katılım tarihi olan 25.Kasım gecesi saat 12 civarlarında kap kacak ne varsa topladım görümce Feyza'nın kapısına dayandım...Hadi dedim kalk etkinliğe tarif yetiştireceğiz..Hem sohbet hem iş derken saat sabah 2:30 sularında biten pastayı resimlemek de tabi o saate kaldı..Gün ışığında çekilen fotoğraflar kadar güzel olmasa da fotoğraf çekimini sabaha bırakmamız mümkün değildi...Umarım sizler bu haliyle de beğenirsiniz...Görüntü resimlerdekinden çok çok güzeldi benden söylemesi :)
MALZEMELER
1 ad. pastaban
250 ml. süt kreması
150 gr. çilekli yoğurt
300 gr. şeker hamurupudra şekeri
500gr. çilek
185 gr. frenk üzümü
1 paket tart jöle
HAZIRLANMASI:
1-İlk olarak krema ve çilekli yoğurdu bir kaba koyup çırpın ve buzdolabında yarım saat kadar kıvamını bulması için bekletin.
2-Servis tabağınıza pastabanın ilk katını yerleştirin ve üzerine yoğurtlu karışımdan sürün.Üzerine bir kat çilek dizin ve ikinci pastabanı üzerine kapatın.Kalan kremayı, tüm pastayı kaplayacak şekilde sıvayın.Hazırladığınız pastayı yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
3-Şeker hamurunu 4 eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla herbirini dikdörtgen şeklinde açın.Pastanızın enini biraz geçecek şekilde dikdörtgen parçalar halinde kesip pastanızın kenarlarına pile şeklinde yerleştirin.
4-Kalan çileklerinizi ve frenk üzümlerinizi de yerleştirip üzerine hazırladığınız ve hafifçe ılıttığınız tart jölesini fırça yardımıyla sürün.Pastanızı buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.