27 Aralık 2007 Perşembe

EN TATLI HEDİYELER ETKİNLİĞİ

Sevgili Burçinciğim kendi gibi cıvıl cıvıl, sitesine de çok uyan bir konu seçmiş etkinlik için...Eminim tüm blogcu arkadaşlarım da "En Tatlı Hediyeler Etkinliği" için birbirinden özenli sunumlar hazırlamışlardır...Bu güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum doğrusu..Burçinciğim tüm emeğin ve evsahipliğin için teşekkürler...

Biz de Feyza (Görümce) ile, tadı leziz, görüntüsünün de güzel olduğuna inandığımız bu kurabiyeleri hazırladık sizler için..Biz süslerken çok keyif aldık umarım sizlerde seyrederken aynı keyifi alıyorsunuzdur...

MALZEMELER

1 cup margarin (oda sıc.)

1 1/2 cup pudra şekeri

1 ad. yumurta

1 teaspoon vanilya

1/2 teaspoon badem esansı

2 1/2 cup un

1 teaspoon kabartma tozu

1 tespoon krem tartar

Süslemek için;

Şeker hamuru

Gıda boyası

HAZIRLANMASI:

1-Önce yağı ve şekeri krema haline gelene kadar karıştırın.Vanilyayı, yumurtayı ve esansı ekleyip özleşene kadar karıştırmaya devam edin.

2-Daha sonra un, kabartma tozu ve krem tartarı ilave edip yoğurun ve buzdolabında 2-3 saat kadar üstü kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

3-Dinlenen hamurunuzu ikiye bölüp yarım serçe parmağı kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları ile kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.Isıtılmış 180 C fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 7-8 dk.) pişirin.

4-İyice soğuduktan sonra renklendirdiğiniz şeker hamurları ile dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarif; Betty Crocker's Cooky Book'dan alıntıdır...