24 Aralık 2007 Pazartesi

FIRINDA PATATES OTURTMA

Güzel geçirilmiş bir bayramın ardından tekrar herkese merhaba ... Umarım herkes sevdikleri ile beraber dilediği gibi afiyet ve bereket dolu bir bayram geçirmişdir..
Bugün sizlere bilinen, bilmeyenler içinse şiddetle önerilen , yapımı oldukça kolay ve bizim sıklıkla tükettiğimiz "Patates Oturtma" tarifini vermek istiyorum...Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER
6-7 ad. orta boy patates
1 ad. büyük boy kuru soğan
300 gr. kıyma
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz/Karabiber
HAZIRLANMASI:
1-Patateslerinizi, kabuklarını soyduktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.Sıvıyağda sararıncaya kadar kızartın ve fırın kabınıza alın.
2-Diğer tarafta küp küp doğradığınız soğanlarınızı eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavurun.Soğanlar öldükten sonra içerisine kıymayı ilave edin.Kıyma kavrulduktan sonra salçaları da ilave edin ve özleşene kadar pişirin.En son içerisine tuzunu, karabiberini ve sıcak suyu ilave edip 2-3 dk. daha pişirip altını kapatın.
3-Hazırladığınız iç harcı patateslerin üzerine boşaltıp üzerini aliminyum folyo ile kapatın ve 180C ısıtılmış fırında önce 15 dk. pişirin daha sonra folyoyu çıkartın, 6-7 dk. daha pişirin.
Afiyet olsun...
NOT:Bu yemeği tencerede de pişirilebilirsiniz ancak fırında pişirildiğinde patatesler parçalanmıyor ve sunum açısından bence çok daha şık oluyor..