17 Aralık 2007 Pazartesi

SUSAMLI BİBERLİ TAVUK


İlk olarak kuzum Efe'min burun akıntısı ve öksürüğü daha sonra da benim soğuk algınlığım ile en sonunda dengesiz havalara biz de yenik düştük...Son 10 gündür hastalıkla cebelleşmekten siteye maalesef doğru dürüst vakit ayıramadım..Ancak geç de olsa hem lezzetli hem kolay hem de sunum olarak çok şık olduğuna inandığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum...Umarım deneyince sizler de memnun kalırsınız...
Herkesin sağlık dolu güzel bir hafta geçirmesini diliyorum...

MALZEMELER
1 kg. tavuk göğüs
4 ad. renkli biber
1/2 kg. mantar
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
2-3 yemek kaşığı susam
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber

HAZIRLANMASI :
1-Tavuk göğüslerini kuşbaşı halinde doğrayın.Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı ilave ettiğiniz tavanızda sarımsaklarla birlikte kavurun.Daha sonra içerisine tavuk etlerini ilave edin.Suyunu salıp çektikten sonra içerisine ortadan ikiye böldüğünüz mantarları ilave edin.
2-Renkli biberleri halka halka doğrayıp tavaya ekleyin.Biberler kendini salmaya başlayınca içerisine tuz, karabiber,soya sosu ve susamı da ilave edip 5-6 dk. daha kapağı kapalı olarak pişirin.