13 Aralık 2007 Perşembe

GNOKÇİ


İtalyan mutfağından Feyza'nın denediği bu tarif bir tür börek. İrmik böreği olarak adlandırılıyormuş. Değişiklik arıyorsanız mis gibi süt ve kaşar peyniri kokan ve tadan bu böreği deneyin derim. Ellerine sağlık görümcecim :)

MALZEMELER
1/2 kg. süt
1/2 su bard. bir parmak fazla irmik
2 yumurta
175 gr. rendelenmiş kaşar peyniri ( yada gravyer peyniri)
25 gr margarin
tuz
karabiber
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi


HAZIRLANMASI:

1-Bir tencerede sütü kaynatın. İrmiği ilave ederek sürekli karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişirin.

2-İyice koyulaşan irmiğin altına söndürüp içine yumurta, tuz, karabiber, hindistan cevizi ve peynirin yarısını ilave edin ve karıştırın.

3-25 cm genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın ve irmikli karışımı bu kalıba dökün.

4-Karışımı ertesi sabaha kadar bekleterek iyice soğumasını sağlayın (irmik iyice sertleşecek).

5-Ertesi gün gnokçiyi kareler halinde dilimleyip bir borcama alın. Üzerlerine önce peynirin kalan yarısını serpin ve sonrada birer parça yağ koyun.

6-170 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun..