Yemek konusunda ne kadar seçici olduğunu bildiğiniz oğlumun yiyeceği umuduyla uzun süredir kenarda yapılmayı bekleyen kurutulmuş kuşburnularını, pelte haline getirmeye karar verdim.Hem çok lezzetli hem de C vitamini bakımında çok zengin bir tatlı "Kuşburnu Peltesi".Yapımı biraz vakit alsa da gribin kol gezdiği şu kış günlerinde,direncinizi arttırmaya bire bir..Mutlaka denemenizi öneririm..
Unutmadan merak edenler var ise şayet; oğlum yemedi ama ben her sabah sütüne katarak yedirme formülünü çözdüm diyebiliriz :)
MALZEMELER
2 kg. kurutulmuş kuşburnu
2-3 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5-3 su bard. toz şeker
Su
HAZIRLANMASI:
1-Bir gece önceden derince bir kapta kuşburnularını suya bastırın.Ertesi gün suyunu süzdürüp iyice yıkayın.(Yapraklarını tek tek kopartıp temizlemeniz gerekmiyor.)
2-Temizlenmiş kuşburnuları derince bir çelik tencereye alıp içerisine bol su koyun ve harlı ateşte kuşburnular iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.Kaynatma işleminiz bittikten sonra tencereyi soğumaya bırakın.
3-Soğuyan kuşburnuları elinizle tencerenin içinde mıncıklayın ( hem çok kaşındırması hem de hidjen açısından eldiven takmanızı öneririm.) ve makarna süzgeçinden geçirip başka bir tencereye aktarın.Sıktığınız ve geriye kalan posayı atın.Pelteyi bu sefer de ince tel süzgeçten geçirin.
4-İki kez işlemden geçen pelteni içerisine şekeri ilave edip ocağa koyun ve altını yakın.Pelte kaynamaya yüz tuttuğunda içerisine pelteden ayırmış olduğunuz su ile açılmış mısır nişastasını incecik akıtarak kıvamı yakalayın.(Kıvamı; muhallebiden daha sulu olacak.Tabaklara bölüştürüldükten sonra katılaşıyor.)
5-Servis kaselerine bölüştürüp soğumaya bırakın.Üzerine ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...