8 Aralık 2007 Cumartesi

KUŞBURNU PELTESİ



Yemek konusunda ne kadar seçici olduğunu bildiğiniz oğlumun yiyeceği umuduyla uzun süredir kenarda yapılmayı bekleyen kurutulmuş kuşburnularını, pelte haline getirmeye karar verdim.Hem çok lezzetli hem de C vitamini bakımında çok zengin bir tatlı "Kuşburnu Peltesi".Yapımı biraz vakit alsa da gribin kol gezdiği şu kış günlerinde,direncinizi arttırmaya bire bir..Mutlaka denemenizi öneririm..

Unutmadan merak edenler var ise şayet; oğlum yemedi ama ben her sabah sütüne katarak yedirme formülünü çözdüm diyebiliriz :)

MALZEMELER

2 kg. kurutulmuş kuşburnu

2-3 yemek kaşığı mısır nişastası

2,5-3 su bard. toz şeker

Su

HAZIRLANMASI:

1-Bir gece önceden derince bir kapta kuşburnularını suya bastırın.Ertesi gün suyunu süzdürüp iyice yıkayın.(Yapraklarını tek tek kopartıp temizlemeniz gerekmiyor.)

2-Temizlenmiş kuşburnuları derince bir çelik tencereye alıp içerisine bol su koyun ve harlı ateşte kuşburnular iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.Kaynatma işleminiz bittikten sonra tencereyi soğumaya bırakın.

3-Soğuyan kuşburnuları elinizle tencerenin içinde mıncıklayın ( hem çok kaşındırması hem de hidjen açısından eldiven takmanızı öneririm.) ve makarna süzgeçinden geçirip başka bir tencereye aktarın.Sıktığınız ve geriye kalan posayı atın.Pelteyi bu sefer de ince tel süzgeçten geçirin.

4-İki kez işlemden geçen pelteni içerisine şekeri ilave edip ocağa koyun ve altını yakın.Pelte kaynamaya yüz tuttuğunda içerisine pelteden ayırmış olduğunuz su ile açılmış mısır nişastasını incecik akıtarak kıvamı yakalayın.(Kıvamı; muhallebiden daha sulu olacak.Tabaklara bölüştürüldükten sonra katılaşıyor.)

5-Servis kaselerine bölüştürüp soğumaya bırakın.Üzerine ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...