4 Aralık 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Kış mevsiminin en sevdiğim yanlarından biri zeytinyağlı yemek seçeneklerinin çok olması. Kerevizde bunların içinde bence en lezzetlilerinden. Faydalarını söylemeye bile gerek yok.Görümcem Feyza'nın yaptığı bu kerevizi mutlaka denemenizi öneririm.
MALZEMELER
5-6 ad. orta boy kereviz
2 havuç
3 orta boy soğan
3 patates
2 çorba kaşığı tozşeker
1 büyük portakal suyu
1 su br. zeytinyağı
Limon
tuz
kereviz yaprakları
HAZIRLANMASI
1-Soğanları jülyen doğrayıp biraz tuzla ovarak, geniş bir çelik tencerenin içine yayın. Üzerine 2 kaşık toz şeker serpin.
2-Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp doğrayın. Soğanların üzerine karışık olarak dizin.
3-Doğradığınız kerevizleri limonla ovup havuç ve patateslerin üzerine aralıklı olarak dizin.
4-İyice yıkadığınız kereviz yapraklarını kerevizlerin üzerine doğrayın.Tuzunu ilave edin.
5-Zeytinyağını, 1 ad.sıkılmış portakal suyunu ve 1,5 br. suyu kerevizlerin üzerinde gezdirin.
6-Kısık ateşte havuçlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişme durumuna göre arada azar azar su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun..