Kış mevsiminin en sevdiğim yanlarından biri zeytinyağlı yemek seçeneklerinin çok olması. Kerevizde bunların içinde bence en lezzetlilerinden. Faydalarını söylemeye bile gerek yok.Görümcem Feyza'nın yaptığı bu kerevizi mutlaka denemenizi öneririm.
MALZEMELER
5-6 ad. orta boy kereviz
2 havuç
3 orta boy soğan
3 patates
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 büyük portakal suyu
1 su br. zeytinyağı
Limon
tuz
kereviz yaprakları
HAZIRLANMASI
1-Soğanları jülyen doğrayıp biraz tuzla ovarak, geniş bir çelik tencerenin içine yayın. Üzerine 2 kaşık toz şeker serpin.
2-Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp doğrayın. Soğanların üzerine karışık olarak dizin.
3-Doğradığınız kerevizleri limonla ovup havuç ve patateslerin üzerine aralıklı olarak dizin.
4-İyice yıkadığınız kereviz yapraklarını kerevizlerin üzerine doğrayın.Tuzunu ilave edin.
5-Zeytinyağını, 1 ad.sıkılmış portakal suyunu ve 1,5 br. suyu kerevizlerin üzerinde gezdirin.
6-Kısık ateşte havuçlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişme durumuna göre arada azar azar su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun..