4 Mart 2008 Salı

ÇİÇEK KURABİYELER

Resim 1246

Makaronlarımla sizi uzunca bir süre başbaşa bıraktıktan sonra :) artık yeni bir tarifi koyma vaktidir diye düşünüyorum..Bu arada makaronlarıma yapmış olduğunuz övgüler ve yüreklendiren güzel sözleriniz için bir kez daha teşekkür etmek isterim...

Çikolatalı makaronları yaparken arasına sürdüğüm ganajı, hem taze taze ekmeğe sürer yeriz hem de bir kurabiye de kullanabilirim diye bolca tutmuştum...

İşte bu görmüş olduğunuz kurabiyelerimin ortaları bu güzel ve leziz çikolatalı ganaj ile dolduruldu....Bu tarif, Dr. Oetker vanilya paketinin arkasından keşfettiğim volkan kurabiyenin ufak tefek revizyonlarla ganaj dolgulu kurabiyeye dönüştürülmüş hali :) Umarım sizlerin de beğeneceği bir tariftir...

MALZEMELER

1 paket margarin

1 ad. yumurta

1/2 su bard.+1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 türk kahvesi fincanı çekilmiş badem içi

Aldığı kadar un

1 çimdik tuz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 limon veya portakal kabuğu rendesi

Çikolatalı ganaj / Sarelle / Vişne Reçel

HAZIRLANMASI:

1-Yumurta ve margarini mikserle 5 dk. çırpın.Üzerine badem,tuz,şeker,ve vanilyayı ekleyin.Biraz karıştırın.

2-Un,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun.

3-İkiye böldüğünüz hamurunuzu 2 mm. kalınlığında ve aynı büyüklükte açıp 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

4-Daha sonra su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin.Yarısının ortasına 1 çay kaşığı çikolatalı ganaj/sarelle/ vişne reçeli koyun.Kalan yuvarlakların ortasına artı işareti çizip bu ganajlı parçaların üstüne kapatın ve kenarlarının yapışması için çay bardağı ağzı ile kesin.

5-Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsinize yerleştirip, 180 C ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra arzuya göre üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...