11 Şubat 2009 Çarşamba

EMEKTAR SİMİT, NİYE Mİ ?! :))

simit


Herkese güzel bir günden merhaba...


Aşure'yi yayınladığım gün hatırlarsanız , sizlerle eskisi gibi daha sık görüşeceğimizi, tarif paylaşımlarıma www.pastha.com açılışı ile kaldığım yerden devam edeceğimi söylemiştim...


www.pastha.com açıldığına göre bugün, benim için eski ancak sizler için yeni olan "Simit" tarifimi yayınlamak istiyorum..Benim için eski çünkü yukarıda gördüğünüz fotoğraf sitede yayınlanmak üzere yaklaşık 1,5 sene önce çekildi :) Araya pastha'lar girince bir köşede sırasını bekledi garibim :) Lafı uzatmadan bu emektar simitin denemeye değer tarifine geçelim isterseniz..


MALZEMELER


1 paket margarin (oda. sıc.)


2 ad. yumurta (1'i içine, 1'i üstüne)


1/2 çay bard. sıvıyağ


1/2 su bard. yoğurt


3/4 tatlı k. tuz


1 ad. kabartma tozu


Aldığı kadar un


Üzeri için susam


HAZIRLANMASI:


1-Unu, kabartma tozunu ve tuzu tezgaha eleyin.Havuz şeklinde ortasını açın.


2-İçerisine küp küp doğradığınız margarinleri,sıvıyağı,yumurtayı ve yoğurdu ekleyin.


3-Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.


4-Simit şeklini verin.Yumurta sarısı sürüp susama bulayın.


5-180C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun...