MALZEMELER:
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
3,5 su bardağı un (elenmiş)
4,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bard. dövülmüş fındık
4 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANMASI:
1-Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabınıza aktarın.İçerisine şekeri ve elenmiş ununuzu ilave edip karıştırın.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
2- Elde ettiğiniz hamurunuzu hafif unlanmış tezgahınızda merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın.Dilediğiniz kurabiye kalıbı ile şekillerinizi oluşturup yağlanmış fırın tepsisine dizin.
3- 180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.(Ortalama 30 dk.)Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerinizin üzerlerine tarçın ve pudra şekeri karışımını eleyerek servise hazırlayın.