31 Mayıs 2007 Perşembe

ÇAYIN YANINA FINDIKLI KURABİYELER


MALZEMELER:

250 gr. margarin (oda sıcaklığında)

3,5 su bardağı un (elenmiş)

4,5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bard. dövülmüş fındık

4 tatlı kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANMASI:

1-Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabınıza aktarın.İçerisine şekeri ve elenmiş ununuzu ilave edip karıştırın.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

2- Elde ettiğiniz hamurunuzu hafif unlanmış tezgahınızda merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın.Dilediğiniz kurabiye kalıbı ile şekillerinizi oluşturup yağlanmış fırın tepsisine dizin.

3- 180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.(Ortalama 30 dk.)Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerinizin üzerlerine tarçın ve pudra şekeri karışımını eleyerek servise hazırlayın.