MALZEMELER:
1 paket etimek
2 su bard. şeker
2 su bard. su
3 su bard. süt
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kutu süt kreması
3 yemek kaşığı pudra şekeri
süslemek için ceviz
HAZIRLANMASI:
1- 1 paket etimeği dikdörtgen bir kalıba dizin.
2- 2 su bard. şekeri teflonda eritip hafifçe yakın ve içerisine 2 su bard. su ilave edip 10 dk. kadar kaynamaya bırakın.Kaynatma işleminiz biter bitmez bu karışımı etimeklerin üzerine eşit olarak dökün.
3- 3 su bardağı süte 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1,5 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.Bu karışımınızı da etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla düzeltin.
4- Süt kremasını bir mutfak kabına boşaltıp içerisine 3 yemek kaşığı pudra şekerini ilave edip karıştırın.Bu karışımı 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra etimeklerinizin üzerine döküp üzerini düzeltin.Dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
NOT: Bu tatlıyı bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.