31 Mayıs 2007 Perşembe

HAFİF KAKAOLU YAŞ PASTA


MALZEMELER:


pandispanya için;


3 yumurta

1,5 su bard. un

1 su bard. şeker

3 yemek kaşığı kakao

1/2 su bard. süt

1/2 su bard. sıvıyağ

kabartma tozu

vanilya

limon kabuğu rendesi


kreması için;


1 paket krem şanti

1 su bard. süt veya hindistan cevizi sütü (Migros veya metro'da konserve bölümünden temin edilebilir.)


süsleme için;


file fındık/badem

kakao

çilek/frambuaz


HAZIRLANMASI:

1- Pandispanyayı hazırlamak için önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Daha sonra sırasıyla içine süt,sıvıyağ, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip mixerle çırpmaya devam edin.Karışımın içerisine unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyip karıştırmaya devam edin.Homojen bir kıvam sağladıktan sonra karışımınızı yağlı kağıtla kapladığınız 20 cm. çapındaki çember kalıbınızın içine boşaltıp 180C ısıtılmış fırında pişirin.Pandispanyanızı bir gün bekletip ertesi gün pastanızı hazırlarsanız daha lezzetli olur.

2-Bir bardak süt veya hind. cevizi sütünü bir paket krem şanti ile çırpıp buzdolabında bekletin.(Hind. cevizi önerisi için pastacı'ya teşekkür ederim.)

3-Soğuyan pandispanyanızı 2 veya 3 kata ayırın.İlk katını servisi yapacağınız tabağa yerleştirip üzerine kremadan dökün ve spatula yardımıyla yayın.Üzerine damla çikolata sepin ve 2. katı üzerine yerleştirin.Tekrar aynı işlemi uygulayın ve son katı da üste yerleştirdikten sonra pastanızın her yanını krema ile kaplayın.Tabağa taşan kremaları bir kağıt havlu yardımı ile temizleyin.Pastanızın üstünü süslemek için 2-3 kaşık krema ayırmayı unutmayın!

4- Hazırladığınız krema kaplı pastanızı yarım saat kadar buzdolabında bekletin.Daha sonra elinizle pastanın kenarlarına file bademleri yapıştırın.

5-Pastanızın üzerine 1 tatlı kaşığı kakao eleyin.

6-Krema torbanıza yıldız uç takıp ayırmış olduğunuz kremayı içine boşaltın.Ve pastanızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.İşleminiz bittikten sonra en üste böğürtlen veya çilek yerleştirin.

7-Hazırladığınız pastayı servise çıkarmadan en az 1 saat buzdolabında bekletin.