21 Mayıs 2007 Pazartesi

TİRAMİSU


Arasıra aramızda aldığımız "Yine kilo almaya başladık...Bir daha kimse pasta, börek, çörek yapmasın...Yaparsa da kendi evinde otursun yesin...." kararımız malesef en fazla bir hafta sürebiliyor :) Dayanamayıp birimiz mutlaka bu kararı bozuyoruz...Genellikle kullandığımız bahane aynı..."Birşey olmaz birşey olmaz....Sen yeme canım çocuklar yesin :) "

Feyza da, Oğuz'un "Teyze bana ne olur yarın tiramisu yapsanaaa.." talebine dayanamayıp hemen bu kararımızı bozmuş ve yine döktürmüş...

Feyza'nın tiramisu tarifine gerçekten bayılıyorum.Hem kolay hem de gerçekten çok hafif ve lezzetli oluyor.Ellerine sağlık...


MALZEMELER:

3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 yumurta sarısı
Yarım kg. süt
1 kutu labne peyniri
1 ad. kakaolu pasta tabanı
1 su bard. süt
3/4 çorba kaşığı nescafe

HAZIRLANMASI:

1- İlk önce yarım kilo sütü bir tencereye aktarın.İçerisine toz şekeri, unu, yumurta sarılarını ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıp ocağa koyun.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan aldığınız muhallebinizin içerisine bir kutu labne peynirinizi boşaltıp, labne peyniri muhallebi ile özleşene kadar karıştırmaya devam edin.
2- Nescafeyi 1 bardak süte ekleyip eriyene kadar kaşıkla karıştırın.Daha sonra pasta tabanının ilk katını tabağınıza yerleştirin.(Tiramisuyu hazırladıktan sonra tabak değişimi zor olacağı için mümkünse sunuşu yapacağınız tabağı kullanmanızı tavsiye ederim.)Bir kaşık yardımıyla ilk katı nescafeli süt ile ıslatın.Islattığınız ilk katın üzerine, muhallebinizin yarısından biraz azını döküp bir bıçak yardımıyla düzeltin.Daha sonra diğer katı üzerine kapatıp tekrar nescafeli süt ile ıslatın ve kalan muhallebiyi de üzerine döküp, bir spatula yardımıyla muhallebiyi hem üstüne hem de pastanın yanlarına dağıtın.
3- Hazırlamış olduğunuz tiramisuyu bir gece buzdolabında bekletip (Bir gece bekleyince kıvamı ve lezzeti daha güzel oluyor.) ertesi gün üzerine bolca kakao eleyerek servise hazırlayın.

( NOT: * Tiramisunuzu keseceğiniz bıçağı soğuk su ile ıslatıp keserseniz daha muntazam dilimler elde edebilirsiniz.
* Resimdeki tiramisu, evde hazırda 3 katlı pasta tabanı olduğu için ona göre yapıldı.Dolayısıyla yukarıdaki ölçülere göre tiramisunun kenarlarını sıvamak için muhallebi yeterli gelmedi.Eğer sizde 3 katlı pasta tabanı ile yapmak isterseniz, muhallebi ölçülerini yarım ölçü daha arttırabilirsiniz.)