MALZEMELER:
3 ad. yufka
3 ad. yumurta
1 su bard. süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kilo ıspanak
100 gr. beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
susam / çörekotu (Üzerine serpmek için)
HAZIRLANMASI:
1- Ispanaklarınızı iyice yıkadıktan sonra elinizle parçalara bölün.İçerisine bir tatlı kaşığı tuzu serpip elinizle ovmaya başlayın.Ispanaklar suyunu salıncaya kadar ovun ve işleminiz bittikten sonra suyunu süzün.Suyu süzülmüş ıspanaklara, parçalara ayrılmış beyaz peyniri ekleyip harmanlayın.
2- Bir kapta yumurta,süt ve sıvıyağı iyice çırpın.
3-Tepsinizi (Ben bu tarif için en büyük boy dikdörtgen borcamı kullanıyorum.Bu ölçülerle bol malzemeli ve ince bir tepsi böreği oluyor) yağlayın.Yufkanın ilk katını serin ve sütlü karışımdan kaşık yardımıyla bir miktar gezdirin.Kaşığın tersiyle yufkanın heryerine bu karışımın değmesini sağlayın.Sonra 2. yufkanızı 3-4 parçaya bölüp tepsiye düzgünce koyun ve tekrar sütlü karışımdan döküp heryerine yedirin.Ispanaklı peynirli karışımı bu katın üstüne muntazam şekilde dağıtın.3.yufkayında parçalara ayırarak ıspanakların üzerine yerleştirin.Sütlü karışımla ıslatın ve son olarak tepsinize serdiğiniz ilk yufkanın kenarlardan sarkan parçalarını tepsinizin üzerine doğru katlayıp kalan tüm sütlü karışımı da en üstte gezdirin ve iyice yayın.
4-Böreğinizin üstüne fırına vermeden susam yada çörekotu serpiştirin ve 180C ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.