30 Temmuz 2007 Pazartesi

KISIR



Hemen hemen herkesin çok sevdiği kısır, yemek menülerine ve ikindi çaylarına çok yakışan bir salata türüdür. Farklı yöntemlerle ve malzemelerle yapılan kısırı birde benden dinleyin.

MALZEMELER:

2 su br ince bulgur (köftelik)
4 orta boy domates
3 salatalık
8-10 yaprak kıvırcık salata
6 dal yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
4 acı sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber,pul biber
Zeytinyağı
2 limonun suyu

HAZIRLANMASI:

1-Geniş ve yayvan bir tencereye bulguru dökerek yayın. Üzerine 3 bardak kaynamış sıcak suyu dökün. Salçayı ilave edip karıştırın ve kapağını kapatarak bulgurun demlenmesini sağlayın.
2-Diğer tarafta yıkanıp süzülmüş diğer tüm malzemeyi küçük küçük doğrayın.
3-Arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağı, limon suyu, tuz,karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın. Arzu ederseniz kimyon da ilave edebilirsiniz.
4-Soğuyan bulguru tahta kaşık yardımıyla karıştırarak havalanmasını sağladıktan sonra büyük bir kaba alın. Tüm salatalık malzemeyi ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp karıştırdıktan sonra kısırı servis tabağına alın.


Afiyet olsun..