7 Ağustos 2007 Salı

BÖĞÜRTLENLİ PASTA


Bu sabah Feyza ile değişik bir pasta yapmak istedik (Feyza ve kızı Sare dün geldiler) ve yanımızda getirdiğimiz dergileri karıştırırken,Oktay Usta'nın Visneli Sürpriz Pastasının resmini gördük .Pastayı böğürtlenli versiyonu ile denemeye karar verdik. Neşeli bir sohbet eşliğinde yaptığımız pasta çok rağbet gördü ve çocuklardan kaçırabildiğimiz birkaç lokmayı tattıktan sonra yorulmaya değer bir pasta olduğuna karar verdik :)



MALZEMELER:

3 yumurta

1 su br tozşeker

2 çorba kaşığı kakao

1 pkt kbt tozu

1 limon kabuğu rendesi

2 su br un

Kreması:

3 su br süt

1 su br tozşeker

4 çorba kaşığı un

1 pkt vanilya

1 paket bitter çikolata

1 büyük kase böğürtlen

1 pkt toz şanti

1 su br süt

HAZIRLANMASI:

1-Karıştırma kabına aldığınız yumurtalarla tozşekeri iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın. Kakao ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.

2-Elenmiş un ile kabartma tozunu bu karışıma ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbınıza veya pasta çemberinize dökün ve önceden ısıtılmış (170 C) fırında 30-40 dk pişirip kekinizi soğumaya bırakın.

3-Süt,şeker,un,ve vanilyayı bir tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını yakıp karışım kaynayana kadar yine çırpma teliyle karıştırın. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakın.

4-Soğuk sütle şantiyi mikserle karıştırıp köpürtün.

5-Diğer tarafta soğuyan keki 3 kat olarak kesin (biz 2 ye böldük).Pasta tabağınıza aldığınız ilk katı bir fırça yardımıyla sulandırılmış reçel ile ıslatın. Biz portakal reçeli ile bu şerbeti hazırladık. Üzerine kremanın bir kısmını döküp spatula ile yayın. Kremanın üzerine biraz şantiden döküp yine spatula ile düzeltin. Kırılmış yada rendelenmiş çikolata ve böğürtlen tanelerini şantinin üzerine dizin ve yine şerbetle ıslatılmış 2. keki bunların üzerine yerleştirin. Aynı işlemi diğer katlara uygulayın. En üste koyacağınız kekide şerbetle ıslatın.Pastanın her yanını krem şanti ile sıvayın. Üzerini içinizden geldiği gibi süsleyin (Biz süslememizde birazcıkta çikolatalı şanti kullandık)

6-Buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Afiyet olsun...