6 Ağustos 2007 Pazartesi
PATATESLİ VE PEYNİRLİ BÖREK
Bugün, resmini sizlerle daha önceden paylaşmış olduğum "Patatesli ve peynirli börek" tarifini vermek istiyorum..Bu böreği arzuya göre kıymalı veya sosisli de yapabilirsiniz...Hepsinin tadı da çok güzel oluyor...Hem kahvaltılara hemde ikindi çaylarına yakışacak lezzetli bir tarif...
MALZEMELER
2 ad. yufka
2 yemek kaşığı yoğurt
65 gr. margarin
1 ad. yumurta
İçi için;
3 ad. patates
1/4 demet maydanoz
Beyaz peynir
Karabiber
Tuz
HAZIRLANMASI:
1-İlk önce patatesleri haşlayıp soğumaya bırakın.Daha sonra rendeleyip içerisine ince ince kıyılmış maydanozu, ufalanmış beyaz peyniri,tuzu ve karabiberi ilave edin.
2-Margarini eritip ılıtın.Yoğurt,yumurta ve erimiş margarini özleşene kadar karıştırın.
3-Yufkanın ilk katını tezgahınızın üzerine serin.Hazırladığınız yoğurtlu karışımın yarısını yufkanın üzerine sürün.İkinci yufkayı üzerine serin.Kalan karışımı da bu katın heryerine eşit miktarda sürün.Yufkayı sigara böreği yapımında olduğu gibi 12 eşit parçaya kesin.
4-Her bir parçanın geniş tarafına hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın.
5-Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı(ben yumurta sarısına yarım fincan kadar süt ve birkaç damla sıvıyağ ilave ediyorum) sürüp 180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...