8 Ağustos 2007 Çarşamba

VİŞNE TİRİTİ


Bildiğiniz üzere Erzurum'da olduğum süre zarfında yöresel Erzurum yemeklerini kayınvalidemin büyük yardımları ile sizlere tanıtma fırsatı bulmuştum.Bu öğlen denizden eve döndüğümüzde kayınvalidemin hazırladığı harika sofrada Erzurum mutfağından bir tatlı vardı...Afiyetle yemeden önce fotoğrafını çekmeyi tabiki ihmal etmedim..Bence bu tatlı, çoğu bildiğimiz sütlü yada şerbetli tatlıdan çok daha lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay..Mutlaka deneyin derim...
MALZEMELER
1/2 kg. su
250 gr. vişne
1 su bard. şeker
Bayat ekmek
Tereyağ
Kaymak
HAZIRLANMASI:
1-Su, vişne ve şekeri tencereye alın ve kaynamaya bırakın.(Tarifin bu kısmı aynı vişne kompostosu yapıyormuşsunuz gibi.Ancak tek farkı kompostodan daha şekerli bir tat elde edilmesi)Hazırladığınız kompostoyu soğumaya bırakın.
2-Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.Tereyağını tavada eritin ve ekmekleri içerisine atıp kızarıncaya kadar çevirin.(Tereyağı bol olmalı.Tatlının asıl püf noktası bu!!)
3-Ekmekleri derince bir servis kasesine yerleştirin.Üzerine hazırladığınız kompostonun suyunu dökün.Üzerine kaymak koyarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...