Yazın vazgeçilmez yemeklerindendir zeytinyağlılar...Taze taze yeme fırsatı bulduğumuz dolmalık biberleri değerlendirmenin tam zamanıdır diye düşünüyorum..Bu sebeble bugün sizlerle zeytinyağlıların bence en güzeli olan "Zeytinyağlı Biber Dolması" tarifini paylaşmak istiyorum...
MALZEMELER
2 su bard. pirinç
750 gr. kuru soğan
2 ad. domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
4 dolu tatlı kaşığı kuru nane
1 demet maydanoz (İnce ince doğranmış)
1 demet dereotu (İnce ince doğranmış)
2 su bard. zeytinyağı
3 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yenibahar
Dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Dolmalık biber veya yaprak (Yaprak sarması için de aynı tarifi kullanabilirsiniz)
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alın.Zeytinyağında soğanları, dolmalık fıstıkları ve pirinci 30 dk. kadar kavurun.(Fıstıkların rengi pembeleşmeli)
2-Daha sonra içerisine salça ve küp küp doğradığınız domatesleri katın.2-3 dk. daha kavurun.Geriye kalan diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra 1,5 su bard. soğuk suyu koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilav gibi pişirip demlendirin.
3-Dolmalık biberlerinizi doldurup tencereye dizdikten sonra üzerine 3 su bard. su ilave edin.1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirdikten sonra 1,5 -2 saat kadar hafif ateşte pişirin.Pişirme işleminiz bittikten sonra dolmaları tenceresinde soğutun ve daha sonra servis tabağınıza alın.