
Dün Efe,büyük nenesi ile oyun oynarken fırsat bu fırsattır deyip, gündüz hazırladığım ve kışın favori tatlılarım arasında olan balkabağı tatlısını şipşak fotoğraflayıverdim..
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
2 su bard. toz şeker
1 su bard. dövülmüş ceviz
HAZIRLANMASI:
1-Balkabaklarınızı 4-5 cm. eninde doğrayın.Tencereye muntazam bir şekilde dizin.
2-Üzerine toz şekeri serpip balkabaklarının sularını salmaları için 1-2 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
3-En kısık ateşte balkabaklarınız yumuşayıncaya, şerbet hafif yoğunlaşıp azalıncaya kadar pişirin.
4-Tatlınızı servis tabağınıza alıp üzerine ceviz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
NOT: "Pekmezli Balkabağı Tatlısı" içinse (harika oluyor.Mutlaka denemelisiniz!) toz şekeri yarım su bardağı kadar azaltıp aynı işlemleri uygulayın.Pişirme işleminiz bittiğinde balkabaklarını borcama alıp üzerine soğumasını beklemeden 1 su bard. pekmezi dökün.180C fırında 10-15 dk. kadar pişirdikten sonra üzerine cevizi serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...