13 Kasım 2007 Salı

BALKABAĞI TATLISI

Efe Paşa gündüz uykularını bıraktığından beri siteye çok fazla tarif koyamaz oldum..Malum bir erkek evladınız varsa hele de kıpır kıpırsa, tripodu kurup hazırladığınız sunum çeşitlerini fotoğraflamak pek mümkün olmuyor...Bu tempoya da alışıp fotoğraf çekebilmenin bir yolunu bulacağız artık :)
Dün Efe,büyük nenesi ile oyun oynarken fırsat bu fırsattır deyip, gündüz hazırladığım ve kışın favori tatlılarım arasında olan balkabağı tatlısını şipşak fotoğraflayıverdim..
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
2 su bard. toz şeker
1 su bard. dövülmüş ceviz
HAZIRLANMASI:
1-Balkabaklarınızı 4-5 cm. eninde doğrayın.Tencereye muntazam bir şekilde dizin.
2-Üzerine toz şekeri serpip balkabaklarının sularını salmaları için 1-2 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
3-En kısık ateşte balkabaklarınız yumuşayıncaya, şerbet hafif yoğunlaşıp azalıncaya kadar pişirin.
4-Tatlınızı servis tabağınıza alıp üzerine ceviz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
NOT: "Pekmezli Balkabağı Tatlısı" içinse (harika oluyor.Mutlaka denemelisiniz!) toz şekeri yarım su bardağı kadar azaltıp aynı işlemleri uygulayın.Pişirme işleminiz bittiğinde balkabaklarını borcama alıp üzerine soğumasını beklemeden 1 su bard. pekmezi dökün.180C fırında 10-15 dk. kadar pişirdikten sonra üzerine cevizi serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...