8 Kasım 2007 Perşembe

KENDİNDEN SOSLU MİNİ KEKLER

Eskiden beri mevcut olan mutfakta yeni tatlara yer verme merakım, sitenin varlığı ile bir sorumluluğa dönüştü diyebilirim.Ne kendine kaynak olarak aldığım kitaplarımı ne de yaptıklarımı farklı sunumlarla paylaşmak için aldığım tabak çanağı koyacak yer kalmamış durumda..Bu mutfak artık bizi taşıyamıyor sanırım :)
Bu tarif yine women's weekly dergisinden..denemeye değer...lezzetli...harika bir tarif...
MALZEMELER
60 gr. margarin
125 ml. süt
3/4 cup pudra şekeri
3/4 cup esmer şeker (Üzeri için)
1 cup kek unu (kendi kendine kabaran un)
1 tablespoon kakao
1 tablespoon kakao (Üzeri için)
1 paket vanilya
500 ml. kaynamış su

HAZIRLANMASI:
1-Ufak bir sütlüğün içerisinde süt ile margarini eritin.Bir mutfak kabına vanilya,un,kakao ve pudra şekerini eleyin.İçerisine sütlü margarin karışımını boşaltın ve özleşene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
2-Hazırladığınız karışımı küçük muffin kaplarının 3/4 ünü dolduracak şekilde paylaştırın.(Arzu ederseniz 1,5lt.lik dikdörtgen borcama boşaltıp bütün halinde de pişirebilirsiniz.)Üzeri için ayrılmış esmer şeker ile kakaoyu 500 ml. kaynar suya ekleyip iyice karıştırın.Ve bu karışımı keklerinizin üzerine paylaştırın.
3-Küçük kalıplarda pişirecekseniz 20-25 dk., eğer dikdörtgen borcamda pişirecekseniz 40 dk., özetle yüzeyinde pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar 180C önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişirme işleminiz bittikten sonra 5 dk. dinlendirip servis yapabilirsiniz.(Ben servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri eleyerek servis yaptım.)
Afiyet olsun...