19 Ocak 2008 Cumartesi

YE# 30 DÜNYA MUTFAKLARI



Yeni bir etkinlikte, yepyeni lezzetlere doğru yolculuğumuz başladı...Bu defaki yolculukta kaptanımız sevgili Tuba.. YE# 30 Dünya Mutfakları Etkinliği'nin evsahibi Tuba'cıma şimdiden kolaylıklar diliyorum, ayrıca evsahipliği içinde sonsuz teşekkürler..
Bu etkinlik için tamamen Akdeniz Mutfağının özelliklerini sunan leziz mi leziz bir İtalyan spagettisi seçtim..Dilerim sizlerinde hem gözüne hem damağına hitabedebilmişimdir :))
KREMALI PESTO SOSLU TAGLIATELLE
MALZEMELER
1 paket tagliatelle spagetti
3/4 bard. kaju fıstık(dövülmüş)
1/2 çay bard. sızma zeytinyağı
1 demet taze fesleğen
1 adet patates (püre şeklinde)
3 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı çamfıstığı
1 adet küp şeker
tuz
1/2 su bard. rendelenmiş parmesan peyniri
100 ml krema
Üzeri için;
1 çorba kaşığı hazır siyah pesto sosu (CIRIO marka kullandım)
HAZIRLANMASI
-Bir tencereye su doldurup 2 tatlı kaşığı tuz atın. Kaynamaya başlayınca spagettileri ekleyin..Spagettilerin şeklini bozmayacak şekilde hafifçe karıştırın. 8-9 dak.kadar pişirin.
-Diğer yandan zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Çam fıstıklarını ve kaju kıstığı tavaya atıp pembeleşinceye kadar karıştırın .Dövülmüş sarmısakları ekleyip biraz daha karıştırın.
-Patates püresini, kıyılmış fesleğenleri, tuz ve şekeri tencereye ilave edin. Biraz karıştırıp kremayı da dökün ve pişirin.
-Süzülmüş spagettiyi servis tabağına alın.Pesto sosunu spagettinin üzerine gezdirin. Bir kaşık siyah pesto sosunu ortaya döküp rende parmesan peynirini serpiştirdiktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun..