20 Şubat 2008 Çarşamba

KIŞ RÜYASI

kış-rüyası



Sevgili Minik Kuş'un Mutfağı ,bu ay "Aşık Eden Tarifler" etkinliği ile bizlere evsahipliği yapıyor..Sevgili Minik Kuş'a, bu güzel etkinlik konusu ve misafirperverliği için şimdiden teşekkür ederim..

Aşık eden tarifime gelince; bu kadar zahmetsiz ve lezzetli bir tatlıyı kaşla göz arası hazırlayan arkadaşlarıma tekrar tekrar aşık olunmaması mümkün değil elbet :) E tabi dolapta 1 gece bekleme süresini hesaba katmaksak :))

Tarifi; Neslihan Abla'ma ( nam-ı diğer ulu görümceme) ait...


MALZEMELER

1 lt. süt + 1 çay bard. süt

1 su bard. (silme) un

1 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası

1 su bard. toz şeker

125 gr. margarin

1 poşet krem şanti

1 paket vanilya

Bol hindistan cevizi


HAZIRLANMASI:

1-Unu, mısır nişastasını ve yağı bir tencereye alıp altını yakın.Un ve nişastayı sararmayacak kadar, sürekli karıştırarak kavurun.

2-İçerisine 1 lt. sütü ve 1 bard. tozşekeri ilave edin.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

3-Muhallebiniz piştiğinde içerisine vanilyayı ilave edip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpın.

(Arzu ederseniz tarife, damla sakızı da ilave edebilirsiniz.)

4-1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın.

5-En büyük boy dikdörgen borcam kalıbının tabanına bolca hindistan cevizi serpin.

(Hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde tatlınız borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)

6-Üzerine muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla yüzeyi düzleyin.

7-Soğumuş muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve yüzeyi düzeltin.

8-Hazırladığınız tatlınızın üzerini streç ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün, tatlıyı enine küçük kareler halinde kesin ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parçayı birbirine yapıştırın.Tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınıza alın.Antep fıstığı ile süsleyerek servs yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...