18 Şubat 2008 Pazartesi

YALANCI KETE

yalancı-kete-4

Herkese karlı, buzzzz gibi bir hafta başlangıcından kucak dolusu sımsıcacık sevgilerrrrrr....Genellikle sıcaktan hoşlanan ve hemencecik üşüyen biri olarak aslında pek karla haşır neşir olmayı sevmiyorum...Ama lapa lapa yağan kara, miss gibi havasına ve muhteşem beyazlığına elimde değil dayanamıyorum...
yalancı-kete2


Efe paşa da doğduğundan beri hiç kara ayak basamadı çünkü malum son birkaç senedir kar doğru dürüst yüzünü göstermedi...Dün sabah cümbür cemaat (kastım ulu görümce,sihirli kepçe, sevgili eşim, kepçemin sevgili eşi) çocukları toparlayıp kendimizi sokağa dar attık...Efe'yi görmenizi isterdim..O bembeyaz surata o kıpkırmızı yanaklar nasıl da güzel yakıştı :) Bu koşturmacanın ardından öğleden sonra bize geçtik ve sofrayı donatıp,güzel bir ikindi çayı demledik...Eeee gerisi malum yedik ,içtik....

Dün kü maceralar bu kadarla bitmedi elbet...Gece çocukları uyuttuktan sonra Feyza,Neslihan,Oğuz ve Bendeniz kendimizi dışarı attık...Nasıl güzeldi hava, nasıl güzel yağıyordu kar anlatamam...Hem yürüdük, hem kartopu oynadık..Yani anlayacağınız dün bütün gün ,çocuklar gibi şendik :)

yalancı-kete1

İşte ikindi çayına hazırladığım ve resimlerini görmüş olduğunuz bu yalancı keteler, tabiki orjinalleri kadar lezzetli olamasalar da, yokluğunu aratmayacak kadar güzel oluyorlar..Orjinal kete tarifine ulaşmak isterseniz lütfen linki tıklayın...Orjinal Kete Tarifi

yalancı-kete-3

Gelelim bizim yalancı kete tarifine;
2 su bard. süt (oda sıcaklığında)
1 su bard. sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
1 su bard. un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANMASI:
1-Tavanıza içi için gerekli olan malzemeleri koyup, unun kokusu çıkana kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
2-Sütü yoğurma kabınıza alın ve içerisine mayayı atıp elinizle eritin.Daha sonra içerisine tuz,şeker,sıvıyağı ekleyip karıştırın.Karışımın içine ağır ağır unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Oda sıcaklığında 20 dk. kadar mayalanmaya bırakın.
3-Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde düzleştirin.İçerisine soğumuş içten koyup ağzını sıkıca kapatın ve yağlı kağıt serili tepsinize, kapatma yeri altta kalacak şekilde yerleştirin.
4-Tepsi mayası için 20 dk. bekletin.Üzerine yumurta sürüp çörek otu serpin.
5-180C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....